Roliga aktiviteter för hela familjen

Här har vi tagit fram tips på roliga aktiviteter som passar för hela familjen, dvs. även för barn! Vi har delat upp sidan i två delar, så först kan ni läsa om aktiviteter som innebär att man reser bort eller hittar på något utanför hemmet. Därefter kan ni läsa om små tips på vad man kan hitta på under tiden man är hemma. Perfekt när fantasin plötsligt är helt väck!


Aktiviteter på bortaplan

Här har vi tagit fram roliga saker som man kan göra med hela familjen, alltså både med stora som små barn.


Djurparker

Det finns få saker som barn älskar så mycket som djur. Många barn drömmer om att få besöka djurparker och att få träffa, mata och klappa djuren. Kanske är det en djurpark ni ska åka till nästa helg? Här har vi tagit fram några av våra absoluta favoritdjurparker.

 

Kolmården

Ta med familjen till Kolmården och vi kan garantera att familjen inte kommer bli besviken, oavsett vilken ålder de är i. För de minsta finns Bamses värld och för de äldre finns det roliga aktiviteter, som exempelvis världens bästa berg- och dalbana i trä, och mycket mer.

Borås djurpark

Har du vägarna förbi Göteborg eller västra Sverige bör du besöka Borås djurpark. I parken får du träffa allt från älgar till lejon.

Parken Zoo Eskilstuna

Om du har vägarna förbi bör du besöka Parken Zoo i Eskilstuna. Här kan de minsta barnen titta på djuren, medan de äldre kan gå på konserter eller någon av de andra aktiviteterna som arrangeras i parken.

Klappa en giraff på en familjedag
 

Tivoli/nöjesfält/temaparker

Vem älskar inte roliga platser som tivoli, temaparker och nöjesfält? Ta med dig familjen och ha en rolig dag tillsammans! Här tipsar vi om våra personliga favoriter.Liseberg med familjen

Liseberg

Om man vill åka till ett nöjesfält är det nästintill obligatoriskt att besöka Liseberg. Liseberg är Nordens största nöjespark som är fullproppad med roliga aktiviteter. Här hittar du allt från skräckinjagande attraktioner för de äldsta, en minipark för de yngsta och massvis med teatrar, konserter och spelhjul för den som inte vill eller kan åka attraktionerna.

Gröna Lund

TOm man aldrig varit på tivoli bör man ta en sväng förbi Gröna Lund om man har möjlighet. Här finns något för alla åldrar, och liksom på Liseberg finns det massvis med roliga aktiviteter även för den som inte vill eller kan åka någon attraktion.

Astrid Lindgrens värld

Hyr en stuga och upplev Astrid Lindgrens värld på riktigt. Du kan exempelvis få vara med och se när Emil hissar upp Ida i flaggstången. I Astrid Lindgrens värld blir sagor till verklighet och gränsdragningen mellan saga och verklighet är inte alltid helt solklar. Temaparken passar alla oavsett ålder, och är lika rolig för stora som små sagoälskare.

Aktiviteter på hemmaplan

Behöver ni tips på roliga saker att göra med barn hemma? Här har vi listat flera roliga aktiviteter och saker ni kan göra tillsammans. Tänk på att det inte alltid behöver vara så komplicerat, och man behöver inte åka jorden runt för att hitta på något kul tillsammans. Ibland är det de allra enklaste vardagssysslorna som är roligast.

 
Aktivitet hemma med barn

Bygg en koja hemma

Bunkra upp med massor av kuddar och filtar och häng sedan ett lakan över köksbordet – vips så har vi skapat en koja! Kojor brukar ofta vara ett säkert kort bland barn. Hitta på något inne i kojan, kanske kan ni ha en picknickstund därinne, eller ha högläsning i någon bok spännande bok?Upptäcktsfärd i hemmet

Ta fram förstoringsglas och annan nödvändig utrustning och bege er ut på upptäcktsfärd hemma. Vad finns det för spännande saker som döljer sig bakom dolda skåp eller under sängen? Nu är det bara er fantasi som kan sätta gränser.Picknick

Regnar det ute? Det gör det alltför ofta i Sverige tyvärr, men ni kan vara lugna, vi vet världens mysigaste regnaktivitet – bunkra upp med en riktig picknick inomhus på vardagsrumsmattan, eller rulla ut en filt! Packa picknickkorgen full med massvis av god fika och bara njut inne i värmen tillsammans, samtidigt som ni lyssnar på regnet som smattrar mot fönsterblecken.Gör vardagssysslor tillsammans

Låt ditt barn vara med och delta när du lagar mat eller plockar upp ur diskmaskinen. Barn tycker det är superkul att få vara med och röra i maten, blanda ner ingredienser i grytan m.m. Ni har roligt och spenderar tid tillsammans samtidigt som ni får saker gjorda, och det är dessutom sånt som måste göras förr eller senare ändå. Du kommer dessutom få en väldigt stolt unge som senare kan skryta om att han eller hon faktiskt har varit med och lagat maten.